Josefina Valenzuela inaugura Juntas y Tambaleantes a Chile

Una junta són dues o més. És una reunió de parts i també la unió entre elles. És trobada i subjecció, que crea dependència entre parts que es necessiten per a juntes tornar-se una altra.

Juntas y tambaleantes és la nova proposta de Josefina Valenzuela per la Galeria NAC a Santiago de Chile.  Es planteja com una sèrie d’assajos per a mantenir-se dempeus. Mitjançant una convivència de materials i les seves qualitats físiques, s’aixequen estructures que, com en construccions precàries o temporals, busquen abans de res sostenir-se; subjeccions que es toquen, donen suport, reclinen i abracen per a suportar-se a si mateixes. Així, diferents elements conviuen en l’espai fent un esforç conjunt per aguantar. Una recerca material en què l’escultura i la instal·lació tenen un lloc preponderant, materials modestos treuen a relluir un rendiment nou en la interacció amb uns altres.

Josefina Valenzuela treballa a partir d’una observació del seu entorn pròxim, parant esment en els elements, l’espai i les situacions de desfasament que poden aquí ocórrer, enteses aquestes com a singularitats que reactiven subjectivament l’entorn i la nostra manera de percebre’l. Mitjançant el dibuix i escultura, opera des d’una voluntat constructiva desenvolupant una exploració material on el quotidià pren distància mitjançant una acció que ho altera o tradueix. Proposa objectes que busquen respondre a la seva materialitat i propis mecanismes constructius podent parlar de si mateixos i en segona instància recordar-nos un entorn o situació anterior

 

Consulta el web per a més informació

Descobreix el seu projecte becat a la Fundació Guasch Coranty

Tura Sanz exposa <<Plecs>> al Museu de la Mediterrànea

 

Tura Sanz continua amb l’exposició Itinerant <<Plecs>>. Des del 3 de maig fins al 24 de juny, la trobaràs al Museu de la Mediterrànea a Torroella de Montgrí.

El projecte «Plecs», és la protagonista de la quinzena edició del cicle Exposicions Viatgeres.

Amb aquesta exposició Sanz presenta un conjunt de peces a partir de les quals podem entreveure la relació entre el jo i el cos, i també com aquesta relació adquireix presència física en forma d’obra. L’exposició es construeix amb peces realitzades amb diferents gèneres i tècniques, des de la pintura a l’oli sobre tela, passant per l’escultura i acabant amb el dibuix o el grafit. Tot sota un denominador comú, que és ben explícit: «Plecs». Segons Tura, els plecs són «un conjunt de coses unides ordenadament» o un conjunt de pàgines d’un llibre plegades pel mig» i «també fan referència als plecs del cos», el tema recurrent en el projecte que presenta.

Consulta el web per a més informació

Descobreix el seu projecte becat a la Fundació Guasch Coranty

Mariona Moncunill participa a la tercera edició de Mutaciones

Els museus de la Comunitat de Madrid presenten la tercera edició de Mutacions, una relectura dels seus espais històrics i col·leccions en clau contemporania. Cinc artistes participen e aquesta edició. Fernando Sánchez, Pere Llobera, Patricia Esquivias i Mariona Moncunill i Antoni Hervás.

L’obra de Mariona Moncunill (Tarragona, 1970) analitza les diferents formes en les quals es construeixen discursos, convencions i hàbits. El seu treball ha assumit en diverses ocasions el repte d’abordar els elements narracions que configuren els museus.

En aquestes dinàmiques la pulsió col·leccionista ocupa un lloc destacat: com es recopilen i organitzen els fons d’una col·lecció, a quins interessos o instints responen i què es compta amb la seva exhibició, han estat qüestions clau en la metodologia de treball amb la qual s’acosta a aquests espais.

Amb “De perruques, grafitis i llibres” Moncunill trasllada el focus d’atenció del cèlebre Picasso cap a la figura d’Eugenio Arias, el seu barber, proposant un relat crític que aprofundeix en la seva professió. Per a això destaca un esdeveniment que molts no saben: com va ser el responsable de la confecció de la perruca amb la qual Santiago Carrillo va travessar la frontera des de França en 1976.

La seva proposta a més connecta amb l’espai del museu i el seu entorn, Buitrago del Lozoya, assenyalant enclavaments històrics i contemporanis que ens descobreixen una mica millor la figura d’Eugenio Arias.

Consulta el web per a més informació