Nom: Helena Vinent

Títol: Las ficciones son cosas serias

Tutor: [Per confirmar]

Abstract projecte:

El projecte

Les ficcions són coses serioses és un projecte inèdit en fase inicial que, partint de la necessitat de forjar altres llenguatges, vol reflexionar entorn de la creació d’entitats memètiques* en un context contemporani sobresaturat d’informació visual.

La proposta proposa la creació imatges-objecto basats en imatges extretes des de diferents mitjans virtuals, amb la finalitat de generar altres relats a través dels quals pensar la imatge i el llenguatge forjat en l’imperant paradigma de la rapidesa, la hiperproducció i la hiperautoproducció accelerada.

Aquest projecte -que està en fase inicial- es durà a terme a Barcelona, a Hangar.org  com Helena Vinent està artista resident fins a maig de 2020. L’obra final es planteja com un format d’instal·lació a l’espai físi

* Em refereixo al concepte global de “meme” (de «gene» —gen en idioma anglès— i «memòria» o «mimesis») encunyat per Richard Dawkins que s’usa per entendre com es transmeten les idees dins d’una cultura. Es planteja una identitat mimètica com una unitat teòrica d’informació cultural transmissible d’un individu a un altre d’una ment a una altra o, d’una generació a la següent.

 

 

 

 

 

Statement d’Helena Vinent

Helena Vinent treballa a partir de l’apropiació i el sampleo de continguts que extreu de diferents mitjans amb la finalitat de generar altres relats en un context ja sobresaturat d’informació visual. Ha participat en la gestió de diferents esdeveniments i projectes col·lectius multidisciplinaris com les Jornades Mutantes i ha exposat en diferents espais com la Cambra de l’Esbarjo, L’Escocesa sota el marc de Sala d’Art Jove, l’exposició del premi Miquel Casablancas en la Fabra i Coats, en el Festival Embarrat de Tàrrega, en el Festival Panoràmic de Granollers, en la galeria Nogueras Blanchard i en el Arts Santa Mònica, entre uns altres. Ha estat resident en Fabra i Coats sota la beca del Programa de Residències per a Artistes Visuals SAC-*FiC i actualment és artista resident en Hangar fins a maig de 2020.

Últimes exposicions:

Exposicions

2018 Produir, produir, produiï(t). Loop Festival – Reial Cercle Artístic, Barcelona.
2018 International translation. Saliva, Barcelona.
2018 Sense títol. Universitat de Belles Arts, Barcelona.
2018 The whole world is watching. Festival Panoràmic de Rocaumbert, Granollers
2018 No es lo que aparece. Premio Miquel Casablancas + Residentes SAC-FIC (Fabra i Coats, Barcelona)

Projecte: 047_NADAL VINENT Helena_Projecte Beques Guasch Coranty2018-2019-5-36-ilovepdf-compressed