Nom: Helena Vinent

Títol: Las ficciones son cosas serias

Tutor: Job Ramos

Abstract projecte:

El projecte

Des de la instauració d’internet com una pròtesi de la ment col·lectiva vivim en un moment històric de liquació de la realitat. A escala global el segle XXI es pot caracteritzar, entre moltes altres coses, per una sobreproducció irrefrenable de continguts que circulen per la televisió, la premsa i la publicitat, però sobretot a internet i a les xarxes socials. En aquest context alterat cada vegada més per aquesta xarxa de sobre informació volàtil, sorgeix la necessitat creixent de trobar altres mecanismes de producció i assimilació que ens ajudin a ordenar l’experiència. ‘Les ficcions són coses series‘ és un projecte que parteix de la recerca d’aquests altres possibles mecanismes. Amb aquesta finalitat proposa la creació d’imatges-objecte generades a partir d’imatges extretes des de diferents mitjans virtuals, per tal de construir altres relats a través dels quals repensar el llenguatge forjat en el paradigma de la rapidesa, la hiperproducció i la hiperautoproducció accelerada.

Aquest projecte -que està en fase inicial- es durà a terme a Barcelona, a Hangar.org  com Helena Vinent està artista resident fins a maig de 2020. L’obra final es planteja com un format d’instal·lació a l’espai físi

 

 

 

 

 

 

Statement d’Helena Vinent

Helena Vinent treballa a partir de l’apropiació i el sampleo de continguts que extreu de diferents mitjans amb la finalitat de generar altres relats en un context ja sobresaturat d’informació visual. Ha participat en la gestió de diferents esdeveniments i projectes col·lectius multidisciplinaris com les Jornades Mutantes i ha exposat en diferents espais com la Cambra de l’Esbarjo, L’Escocesa sota el marc de Sala d’Art Jove, l’exposició del premi Miquel Casablancas en la Fabra i Coats, en el Festival Embarrat de Tàrrega, en el Festival Panoràmic de Granollers, en la galeria Nogueras Blanchard i en el Arts Santa Mònica, entre uns altres. Ha estat resident en Fabra i Coats sota la beca del Programa de Residències per a Artistes Visuals SAC-*FiC i actualment és artista resident en Hangar fins a maig de 2020.

Últimes exposicions:

Exposicions

2018 Produir, produir, produiï(t). Loop Festival – Reial Cercle Artístic, Barcelona.
2018 International translation. Saliva, Barcelona.
2018 Sense títol. Facultat de Belles Arts, Barcelona.
2018 The whole world is watching. Festival Panoràmic de Rocaumbert, Granollers
2018 No es lo que aparece. Premio Miquel Casablancas + Residentes SAC-FIC (Fabra i Coats, Barcelona)

Projecte: 047_NADAL VINENT Helena_Projecte Beques Guasch Coranty2018-2019-5-36-ilovepdf-compressed