Nom: Marc Anglès

Títol: White cube- Black box

Tutor: [Per confirmar]

Abstract projecte:

El projecte

El projecte White cube – Black box es desplega com una matrioiska, albergant en el seu interior una revisió del concepte de tecnologia que va més enllà d’allò que és merament digital, nou o palpable.Prenent com a camp d’acció la meva pràctica artística, el projecte busca interrogar si l’alliberament del control tecnològic exercit pels nostres dispositius – ordinadors, telèfons mòbils, televisors, etc. – a través del hacking, del seu desmuntatge o dels usos alternatius, no és més que una il·lusió seductora. Un miratge que s’esvaeix en presentar-los en l’espai artístic més representatiu: el White cube. Una altra tecnologia discursiva que, sense xips, cables o tecles és capaç d’esdevenir una eina de control biopolític que també reforça valors, comportaments i transmet idees.

 

 

 

 

Statement de Marc Anglès

L’anàlisi de les estructures que conformen les tecnologies discursives són el centre de les investigacions de la meva pràctica artística: conèixer i entendre aquelles configuracions inherents que formen el discurs hegemònic i condicionen la nostra mirada i el nostre comportament. Més enllà de màquines, aparells o dispositius electrònics -aquests només són una de les possibles formalitzacions de la tecnologia- podem trobar com la cultura, el llenguatge, el gènere o, fins i tot, el patrimoni també poden esdevenir “eines” per transmetre idees. El meu objectiu és evidenciar com aquest conjunt de construccions comporten la creació d’esquemes i metodologies de producció tancades. El distanciament / desmantellament / desenfocament / imitació / desconstrucció crítica dels discursos dominants i del mètode de comunicació que utilitzen els seus medis em permet disseccionar i entrar en un món hermètic però alhora exposat. És aquest procés el que em dona l’opció de fer del relat hegemònic un estrany que ens envolta. Així doncs, pretenc exposar el que s’intenta fer amb ell, amb la intenció de desplaçar-lo i canviar la seva vessant tradicional i confortable, això és, el lloc de la norma. D’aquesta manera, l’obligo a parlar des d’una situació perifèrica sense abandonar els nexes que l’uneixen i tradueixen als seus receptors/consumidors, és a dir, la societat contemporània.

 

 

Últimes exposicions:

Exposicions

2018 Premi de pintura internacional Guasch Coranty. Centre d’Art Tecla Sala. Hospitalet.
2018 Poesia Plàstica. Exposició joves artistes a la Fundació Felícia Fuster. Barcelona.
2018 Lo que quisimos decir cuando dijimos liminal. Galeria Àngels (Espai 2). Barcelona.
2017 Biennal d’Art de Tarragona. Museu d’Art Modern de Tarragona. Tarragona
2017 Ciutat Subterrània 04. CCCB. Barcelona.

Residències i Premis

2018 XIII Edició dels ajuts Felícia Fuster a la jove creació d’arts visuals
2017-2018. Categoria: pintura. Premi de Pintura Internacional Guasch Coranty 2018 (seleccionat).
2017 Accèssit Biennal de Valls – Premi Guasch-Coranty 2017 a artista menor de 30 anys. Biennal de Valls – Premi Guasch-Coranty 2017. Valls. (seleccionat).
Accèssit del premi Julio Antonio d’Escultura, en el marc de la Biennal d’Art de Tarragona 2017. Residència Artística Ciutat Subterrània al Mas Panella, Tordera.

2017 EMERGE 2017. Universidad Francisco de Vitoria, Madrid.
2015 Residència Artística a Fabra i Coats amb NAAG Collective, Barcelona.

Projecte: 012_ ANGLES CACHA Marc_Projecte Beques Guasch Coranty2018-WEB