Nom: Paula Bruna

Títol: Procesos del Plantoceno

Tutor: [Per confirmar]

Abstract projecte:

Projecte

Des de la instauració d’internet com una pròtesi de la la ment col·lectiva vivim en un moment històric de liquació de la realitat. A nivell global el segle XXI es pot caracteritzar, entre moltes altres coses, per una sobreproducció irrefrenable de continguts que circulen per la televisió, la premsa i la publicitat, però sobretot a internet i a les xarxes socials. En aquest context alterat cada vegada més per aquesta xarxa de sobreinformació volàtil, sorgeix la necessitat creixent de trobar altres mecanismes de producció i assimilació que ens ajudin a ordenar l’experiència.
Les ficcions són coses series és un projecte que parteix de la recerca d’aquests altres possibles mecanismes. Amb aquesta finalitat proposa la creació d’imatges-objecte generades a partir d’imatges extretes des de diferents mitjans virtuals, per tal de construir altres

 

Statement de Paula Bruna

La meva formació parteix de les ciències ambientals. He treballat en recerca en ecologia i canvi climàtic, i des de fa més de deu anys treballo a l’àrea de les polítiques ambientals
i la sostenibilitat. Paral·lelament, he formalitzat el meu interès per l’art, i finalment les dues línies formatives (art i medi ambient) han convergit en els meus projectes artístics. En els últims anys la meva recerca artística s’ha centrat en la interacció entre la societat i el mitjà ecològic en el qual es desenvolupa, els conflictes ambientals contemporanis, i especialment per l’economia ecològica i el concepte de sostenibilitat forta. Utilitzo la pràctica artística com un mètode de recerca, una manera intuïtiva i experimental de conèixer i d’entendre. Així, el procés de creació resulta clau, i els resultats d’un projecte plantegen qüestions per al següent, de manera similar a la recerca científica.

Últimes exposicions:

Exposicions

2018 Boscos en moviment. Després de la fi del món). CCCB, Barcelona.
2017 Aplec Saó. Centre d’Art i Natura Farrera. Lleida.
2016 Presente y futuro de la cerámica contemporánea en Cataluña. La Llotja, escola superior de disseny i art. Barcelona

2015 Proyector International Videoart Festival. Espacio Oculto. Madrid. Organizado por KREÆ, Instituto de Creación Contemporánea.
2015 Massana 2 UB. Asociación de ceramistas de Cataluña. Barcelona.
2014  Show Up. The Cooper Union, New York.
2014 XX Certamen Nacional de Artes Plásticas Universidad de Sevilla. Exposición de obras finalistas del concurso. CICUS, Sevilla.
2013 Drap-art’13. Hemp Museum Gallery. Barcelona. (Catálogo) Dibuixant la nit. Galeria Anquins, 2Reus. (Catálogo)
2013 Biennal d’art jove. Exposición de las obras seleccionadas. Acadèmia de Belles Arts de Sabadell.
2012 Síntesi. Foment de les Arts i del Disseny (FAD), Barcelona.

Residències
2018. Residente de larga duración en Hangar, Centro de Producción e Investigación en Arte Visual, Barcelona.
2017 Residencia en Centre d’Art i Natura Farrera, Lleida.

Projecte: 007_BRUNA Paula Projecte Beques Guasch Coranty2018-2019-edited-split-merge