Nom: Paula Bruna

Títol: Procesos del Plantoceno

Tutor: Caterina Almirall

Abstract projecte:

Projecte

Aquest projecte és una aproximació a la vida no humana mitjançant la creació de paisatges canviants que són fruit de processos naturals.A partir de llavors i altres materials orgànics investigaré sobre els processos químics i biològics duts a terme per actors no humans, i els seus resultats en forma de paisatges del par-antropocè (paisatges al marge de l’ésser humà com a protagonista). Aquesta recerca em col·loca en el paper d’iniciadora de processos que són impossibles de controlar completament, igual que els actors implicats. Hauré d’adaptar-me als temps i successos marcats per aquests altres éssers vius, que inevitablement definiran l’obra.

 

Statement de Paula Bruna

La meva formació parteix de les ciències ambientals. He treballat en recerca en ecologia i canvi climàtic, i des de fa més de deu anys treballo a l’àrea de les polítiques ambientals i la sostenibilitat. Paral·lelament, he formalitzat el meu interès per l’art, i finalment les dues línies formatives (art i medi ambient) han convergit en els meus projectes artístics. En els últims anys la meva recerca artística s’ha centrat en la interacció entre la societat i el medi ecològic en el qual es desenvolupa, els conflictes ambientals contemporanis, i especialment per l’economia ecològica i el concepte de sostenibilitat forta. Utilitzo la pràctica artística com un mètode de recerca, una manera intuïtiva i experimental de conèixer i d’entendre. Així, el procés de creació resulta clau, i els resultats d’un projecte plantegen qüestions per al següent, de manera similar a la recerca científica.

Últimes exposicions:

Exposicions

2018 Boscos en moviment. Després de la fi del món). CCCB. Barcelona.
2017 Aplec Saó. Centre d’Art i Natura Farrera. Lleida.
2016 Present i futur de la ceràmia contemporània a Catalunya. La Llotja, Escola superior de disseny i art. Barcelona

2015 Projector International Videoart Festival. Espacio Oculto. Madrid. Organitzat per KREÆ, Instituto de Creación Contemporánea.
2015 Massana 2 UB. Associació de ceramistes de Catalunya. Barcelona.
2014  Show Up. The Cooper Union, New York.
2014 XX Certamen Nacional d’Arts Plàstiques Universidat de Sevilla. Exposició d’obres finalistes del concurs. CICUS, Sevilla.
2013 Drap-art’13. Hemp Museum Gallery. Barcelona. (Catàleg)

Dibuixant la nit. Galeria Anquins, 2Reus. (Catàleg)
2013 Biennal d’art jove. Exposició de las obres seleccionades. Acadèmia de Belles Arts de Sabadell.
2012 Síntesi. Foment de les Arts i del Disseny (FAD), Barcelona.

Residències

2018. Residència de llarga durada a Hangar, Centre de Producció i recerca d’art Visual. Barcelona.
2017 Residència al Centre d’Art i Natura Farrera, Lleida.

Projecte: 007_BRUNA Paula Projecte Beques Guasch Coranty2018-2019-edited-split-merge