Amb la finalització de la seva beca, Gerda Kochsnka ens fa entrega d’una de les peces resultants del seu projecte. “Nothing” és una vídeo projecció en bucle sobre una peana blanca. En ella, ens mostra l’acció d’escriure amb el dit índex dues paraules en el front d’una altra persona. El dit frega el front afectant directament el cos de l’altre. És la primera peça del projecte on s’intenta analitzar i desmuntar l’experiència del pixel negre relacionant-la amb el funcionament de la psique i l’afecció, efecte de la percepció d’allò reversible.

Every Black pixel is an echo of a white pixel de Gerda Kochanska, ens remet a les conferències performatives de Cage sobre quelcom i res. El format final és una instal·lació en mode de display brechtià: Amb aquest projecte Gerda inicià una recerca de les conseqüències de l’experiment explicat anteriorment. Fragmenta la seva experiència per apropar-se a l’essència del que ha succeït. Les peces desenvolupades amb el projecte neixen a base del revelador descobriment de la inexistència del codi del píxel negre.BUEY_Y_CASA._SIN_ENIGMA.png

Llicenciada en Filología Hispánica a la Universitat de Barcelona, es va formar a l’academia de Fotografia a Wroclaw (Breslavia), Polonia. El 2010-2012 realitzà el Master en Art Actual – Anàlisi i Gestió a l’IL3 de la UB y el 2015-2016 el Màster en Producció i Recerca artística de la UB.
Ha assistit a taller amb Navia, Christopher Anderson, Tirdad Zolghadr, Alejandra Riera, Stephen Wright, Dora García. També, ha exposat el seu treball Anglaterra, Italia, Polonia, Espanya, França, Estats Units i Xile, participant entre d’altres al Festival de Fotografia TRAFIC’08 i 09, el Festival Sevillafoto2008, el Host GallerySummer Show” i el DOMESTIC a l’Espai Cultural Caja Madrid en Barcelona.

Va ser guardonada en diversos concursos fotogràfics: 2008 Award of Excellence for a Photographic Story in the Visual Culture Awards; 2009 Renaissance Photography Award amb el jurat Martin Parr, Brigitte Lardinois, Eamonn McCabe, Charlie Waite ;HonorableMention IPA 2009 in Fine Art Portrait pro; Nominada Latent Talent SCAN 2009; Finalista DESCUBRIMIENTOS PHE 2010. El 2015 va rebre la beca de creació artística Guasch Coranty. El 2016 va ser becària i resident del programa FiCProdArt. Actualment és doctoranda del Programa d’Estudis Avançats de produccions Artístiques a la UB.
Amb una obra de caràcter experimental investiga la materialitat del llenguatge centrant-se en aquelles relacions perdudes entre la gestualitat, les paraules i els objectes amb la determinació de desequilibrar el llenguatge i contaminar el que és estèril. Amb l’elecció d’uns signes escollits des de la quotidianitat, crea estructures – instal·lacions, vídeo, objecte, web, etc.- on reactiva aquelles inconveniències que ha anat trobant i posa en primer pla l’absurditat que desprenen.