Lúa Coderch va presentar el passat 6 d’abril la instal·lació [Shelter], un assaig videogràfic que “reflexiona sobre els anellatges vitals a través dels refugis en espais singulars.

La instal·lació es compon de 15 càpsules d’uns 5 minuts de duració. Les localitzacions on s’ha filmat són tan diverses que podem acabar trobat des d’un paisatge glacial, una llacuna en un cràter volcànic, el bosc laurisilva o Central Park. Lúa Coderch explica a la Fundació BBAA “Les càpsules es presenten successivament en cinc pantalles i que s’aixequen seguint les fórmules de les cabanyes: amb materials provisionals i pobres. En cada moment es veurà només una de les pantalles: l’espectador s’ha de girar per seguir-les i així es trasllada l’exposició a l’experiència del desplaçament que regna a la instal·lació a l’hora de presentar refugis en llocs tan distants entre si.

“en un proyecto que he hecho de una manera muy cruda y he vivido de una manera muy intensa”

Segons la seva comissària, Laura Baigorri [Shelter] fa referència al primer espai d’aquelles coses on es concreta el sentit de les nostres vides: l’amor, l’amistat, la memòria i els objectes que l’allotgen, els espais, els relats que rebem i que construïm, la possibilitat de dir i de trobar-nos amb altres. Tot allò que constitueix per a nosaltres una carnalitat, una referència a partir del qual ens orientem.

 

La instal·lació es podrà visitar fins al 6 de maig. Consulta els horaris

 

Consulta el projecte presentat a les Beques per a la Creació Artística 2012- 2013

Lúa Coderch