La Fundació Guasch Coranty presenta l'agenda d'artistes de la setmana amb les noticies de Pablo Lerma, Aldo Urbano i el col·lectiu Señor Cifrián

Artistes#7

7/03/2016

Pablo Lerma presenta Stumps, una publicació que reuneix un conjunt d'imatges sobre les intervencions anònimes trobades a la naturalesa.

 

Stumps_PhotoBook_010_low_1000.jpg

 

Pablo Lerma, (Beques 2013-2014) publica Stumps, una edició de 50 exemplars que recull intervencions anònimes per Rivers Oak (Minnesota)
"Hace un año, de manera fortuita, aterricé en Minnesota para pasar unas semanas. Durante mi estancia solía dar largos paseos por Rivers Oak. Ese lugar no es un parque cualquiera, es una extenso bosque de robles atravesado por un río. Paseo tras paseo, empecé a descubrir que varios árboles aparecían cortados. Los tocones estaban marcados con spray rosa, pero no una tonalidad de rosa cualquiera, era un rosa ácido, intenso y llamativo. Un rosa totalmente artificial en ese entorno natural.Stumps  es una publicación que reúne un conjunto de imágenes instantáneas sobre intervenciones anónimas encontradas en la naturaleza."

Més informació aquí

 

Aldo Urbano inaugura, a la Galeria Balaguer, l'exposició "Imitar el movimiento de un espejismo

aldo_imitar_el_movimiento.jpg

L'exposició proposa un laberint perceptiu travessat de fletxes i senyals que generen ones o reverberacions a l'espai. La pintura es converteix en un element capaç d'influir en els sentits d'una manera perversa i generar desconfiança respecte a la nostra percepció de l'immediat o fins i tot sobre la nostra estabilitat psicològica, sent aquest dubte un fenomen que adverteixes després d'una estona, en sortir de l'exposició. La percepció és un mecanisme automàtic gairebé perfecte, i el que aquests experiments tracten d'explorar són els marges o “punts cecs” en els quals aquest mecanisme es traeix a si mateix.

Per desestabilitzar la percepció, hi ha punts de sobre estimulació visual i concentració d'efectes repetitius seguits d'uns altres de infra estimulació, en els quals la percepció de processos ultra subtils de la matèria es fa possible. Aquest salt entre l'infinitesimal i l'infinit (saltant-se tot el que hi hagi al mig), unit a l'ús de colors contra intuïtius hauria d'induir a un estat vagament sorprès en la qual successos mínims se sobredimensionin.

L'objectiu d'aquests mecanismes és visibilitzar una experiència en el límit del real fins al punt en què aquesta ens faci desconfiar de la veracitat del que estem veient. El component sensorial de la proposta és difícilment eludible, i fer arxiu de la mateixa, un repte difícil. El recorregut ens condueix des dels epicentres on els fenòmens s'originen fins a escenaris on aquestes ones i forces misterioses s'expandeixen.

 

Señor Cifrián s'instal·len a Barcelona per gaudir d'una estada de tres mesos al Piramidón Centre

Taller Señor Cifrián al Piramidón Centre d'Art

Fotografia: Señor Cifrián

Des del passat 1 de març, el col·lectiu Señor Cifrián es troba instal·lat en els tallers del Piramidón Centre d'Art Contemporani. Señor Cifrián, guanyadores del segon premi al Premi de Pintura Internacional 2015, els espera una estada gratuïta de 3 mesos gràcies al conveni de col·laboració entre Piramidón i la Fundació Guasch Coranty.

Benvingudes!

2012 © CREOWEBS. Diseñamos y creamos