Beques Guasch Coranty Exposició Projectes guanyadors 2014-2015

26/02/2015

SALA EXPOSICIÓ FACULTAT DE BELLES ARTS

InauguracióCartell_expo_definitiu-01.jpg

Dimecres 11/013/2015 11:30h

La Fundació Guasch Coranty és una institució privada sense ànim de lucre que neix de la voluntat i el llegat del matrimoni format pels artistes i docents Francesc Guasch Homs (1861-1923) y Emília Coranty Llurià (1862-1944). Té com a única finalitat convertir-se en element impulsor del desenvolupament i promoció del treball artístic dels estudiants de Belles Arts i dels joves artistes d'arreu del món, mitjançant dues activitats: la convocatòria de les Beques per a la creació artística, cada any, i del Premi de Pintura Internacional Guasch Coranty, cada tres.

Els projectes dels artistes guanyadors de les Beques per a la creació artística 2014-2015 es mostraran a la Sala d’Exposicions de la Facultat de Belles Arts de l'11 al 18 de març del 2015.

En la convocatòria d'enguany, s'han presentat 32 candidats. Els i les guanyadors/es han estat Júlia Farran, amb el projecte Tan a prop, tan lluny, on l'artista indagarà en les desigualtats de classe existents i com aquestes són reflectides en el Pla Urbanístic de la ciutat de Barcelona;  Miguel Ayesa, amb Events. El sónido matérico, un projecte d'experimentació artística que proposa investigar les possibilitats dels materials, objectes i elements arquitectònics com recipients de memòria sonora; Joan Bennassar, amb The world is yours, reflexiona sobre la construcció de grans infraestructures d'oci a partir de la relació entre dos casos d'estudi: Dubai World i Bcn World, finalment, Jenny Owens, amb El cuarto de atrás, presentarà un projecte de producció fotogràfica on les fotografies antigues actuen com a font principal de noves relacions. 

Així mateix, el passat mes de desembre, el Patronat de la Fundació Guasch Coranty, va entregar les beques d'aquest any en un acte públic que va tenir lloc a la Sala de Juntes del Rectorat de la Universitat de Barcelona. La comissió Avaluadora, encarregada d'escollir els projectes, va estar formada pels artistes i professors de la Facultat de Belles Arts de la UB,  Dra. Ascensión García, Dra. Montserrat López, Dr. Jordi Morell, Dra. Teresa-M Sala, i  Dr. Mariano Zuzunaga.

 

Jenny_Owens_Foto_Nota_de_prensa.jpg

Jenny Owens . Sense títol.(de la series El cuarto de atrás)
2015. Fotografía digital sobre papel. 15 cm x 9 cm

Joan_Bennassar_dubai-world.jpg

Joan Bennassar. Dubai World.

 

2012 © CREOWEBS. Diseñamos y creamos