Júlia Farran avança amb el seu projecte artístic " Tan a prop, tan lluny"

25/05/2015

Julia_Farran_mina_bloque_copia.jpg

Tan a prop, tan lluny 

Júlia Farran Rafecas

Tutor: Dra. M.Dolors Tapias

 

En aquest projecte es farà dialogar dues cares de la ciutat unides geogràficament però dividides per fronteres mentals i de classe: la zona del Poblenou/22@ de la ciutat de Barcelona i el barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs. La primera, afectada durant els últims anys per un procés de gentrificació, és model d’innovació urbanística pensada per a una elit. La segona és un conjunt d'habitatges socials estratègicament situats per quedar urbanísticament aïllats i on habita (Zona del carrer Marte de la Mina Nova) majoritariament una comunitat gitana, que suposa la major minoria ètnica d’Europa.

A través d'enregistrament de vídeo, s’iniciarà la correspondència via on-line entre tres adolescents d’11 i 16 anys de cada barri. Elles i ells seran els propis autors d’aquesta etnografia de la ciutat que es convertirà en escenari d’aquests projecte artístic. Entenent la ciutat com un escenari sense platea fixa, apta per ser explotada des de diferents perspectivas sota diversos angles de visió.


Partint de la hipòtesis de l’existència d’un imaginari o idea preconcebuda d’aquests territoris urbans, treballo amb l’objectiu de descobrir quin és aquest imaginari col·lectiu que existeix en relació entre les dues parts: com unes i altres s’observen des de la distància. La relació proporciona espais de debats i reflexió sobre la realitat viscuda per les participants, procurant trencar les distàncies i fronteres mentals existents. Tan a prop, tan lluny.

Tags

  • BequesFGC
  • Projectes
  • creació artística

2012 © CREOWEBS. Diseñamos y creamos