Beques per a la creació artística 2016-2017
Mònica Planes Castán
L'objectualització del paisatge
“L’Objectualització del paisatge és un projecte inèdit de creació i experimentació que consisteix en la producció d’uns objectes-joguina que suposin un retorn a una forma de percepció de l’entorn alliberada de les estructures apreses. El projecte forma part de la investigació Moblar el no-res que he dut a terme durant els darrers anys. És la recerca d’una nova forma de relació amb l’espai quotidià alliberada i depurada d’aquelles estructures predetermindes que condicionen la manera d’habitar-lo. Consisteix en la (re)construcció –tant objectual com mental– d’aquest entorn des d’un estat zero, és a dir, des d’un estat original. Aquest estat zero és el que anomeno l’espai del no-res.”
Tura Sanglas Sanz
El test d'alfàbrega
“Aquest és un projecte d’investigació i creació artística que es basa en la novel·la cinquena de la quarta jornada del Decameró de Boccaccio. El projecte constarà, per una part, d’un petit estudi de la història, la de Boccaccio i les altres interpretacions d’aquesta mateixa, com ara el poema de Jhon Keats «Isobella and the pot of basil» o la pel·lícula de Passolini «Il Decamerón», no serà un estudi del tot acadèmic. I per una altra part, la més important, es farà una instal·lació escultòrica.”
Miquel Garcia
Who burned the freedom?/ Quién quemó la libertad?
“Los objetivos de este proyecto exploran la posibilidad de dar forma a la experiencia mediante la investigación del tema principal que plantea: la quema de libros, la bibliocastia, tomando el propio enunciado como hipótesis crítica para analizar el significado de los acontecimientos que estudia. A su vez, propone tentativas para acercarse a la comprensión expandida de dichos acontecimientos investigando las cuestiones políticas y religiosas que encierran, las formas de resistencia y ocultación de los libros perseguidos, así como, la representación de los actos de bibliocastia.”
Alicia Vela Cisneros
Luca Tronci
Termografías de rituales sociales
“Termografías de rituales sociales. es una propuesta de experimentación e investigación artística con la que se plantea explorar, con unos vídeo-ensayos, el reducido potencial descriptivo de la vídeo cámara térmica – que convierte la temperatura en imagen – en la producción de un imaginario visual alternativo como referencia para el re-planteamiento de la interpretación de las “performances” sociales en la práctica de construcción de identidad/alteridad.”