Soportar, sedimento, límite.

Amb l’objectiu de donar a conèixer els projectes artístics de Sara Agudo, Valentina Alvarado, Mercedes Pimiento i Josefina Valenzuela, guanyadores de la 17a convocatòries Beques per a la creació artística, la Fundació Guasch Coranty organitza, amb el suport de la Facultat de Belles Arts i amb la col·laboració de la Galeria Àngels l’exposició Soportar, sedimiento, límite. Una mostra col·lectiva on s’entrellacen, de forma natural, diferents disciplines artístiques com la instal·lació, el vídeo o la fotografia, fruit de tot el procés desenvolupat al llarg del 2018. 


Sara Agudo amb El futuro indaga al voltant dels relats que generem sobre el temps que està per arribar, a partir de l’interès en la nostra percepció temporal i el llenguatge. Es tracta de percebre el desapercebut per a construir nous relats que permetin pensar el futur no només com a projecte present, també com a realitat anticipada.

Valentina Alvarado amb Levantamiento de una isla, desenvolupa un projecte que respon, des del collage ceràmic, a una recerca vinculada a poètiques de la geografia, des d’un perspectivisme diàsporic com artista veneçolana, on el paisatge, el territori i les cartografies proposen nous indrets.

Mercedes Pimiento, amb Proyectos para nuevas montañas II, planteja un diàleg narratiu i matèric entre diferents llocs i paisatges: Teufelsberg , la Muntanya Athos i el Turó de la Rovira. Prenent com a punt de partida la invenció de la muntanya (nominal, física, mítica), treballa sobre la noció de paisatge com una construcció social.

Josefina Valenzuela amb Soportar el paisaje respon a una observació de l’entorn urbà, com es construeix i manté, reconeixent en aquest, diferents temporalitats. El projecte cerca generar un desplaçament a partir de situacions específiques que es donen a la ciutat, accessòries però reiteratives. 

D’aquesta mostra el Patronat de la Fundació escollirà les quatre obres que formaran part del seu patrimoni.  

L’exposició es podrà veure a l’Espai 2 de la Galeria Àngels entre els dies 13 i 17 de febrer.