Sara Agudo participa en el primer Festival de Creació Contemporànea del Masnou

El 27 de novembre es presenta el Festival d’Art Contemporani del Masnou Brama. El cicle proposa un acostament als nous llenguatges artístics, alhora que vol difondre la tasca realitzada des de diverses manifestacions per artistes que, tot i la seva joventut, ja compten amb un ampli reconeixement.

El 30 de novembre, al migdia, s’inaugurarà l’exposició que és l’eix del Festival, a l’Espai Casinet. S’hi podran veure algunes de les pràctiques més innovadores del circuit artístic català, amb obres que oscil·len des de la pintura o l’escultura fins a l’art sonor, visual o performatiu. Entre dels que destaquem el treball de Sara Agudo (Beques per a la creació artística 2017-2018)

Tura Sanz inaugura Per què has vingut? a Can Maymé Espai d’Art Contemporani

Exposició oberta fins al 15 de desembre de 2019, Can Manyé, Alella

L’exposició parteix del vers de Joan Salvat-Papasseit «Perquè has vingut han florit els lilàs» del Poema de la rosa als llavis. Perquè has vingut. Entenent aquest «vingut» del poema de Papasseit com un eufemisme de l’orgasme, el vers agafa un sentit més fort: perquè has vingut han florit els lilàs.

La peça Al jardí de la Reina, cartell de l’exposició, també fa referència a un poema: «El jardí de la Reina», de Joan Brossa. És un poema per capes. L’escena de la fotografia podria passar en aquest jardí. I també, com una ceba, en podem anar despullant el sentit anant capa per capa: Aquesta és l’abella caçada per l’aranya que s’amaga a la rosa rosa del jardí de la Reina. D’aquesta fotografia, en el context de l’exposició, n’aflora el contingut sexual: la rosa oberta, l’abella que la vol pol·linitzar, la mort de l’abella caçada i sorpresa per l’aranya. De fet, tot el contingut de l’exposició està comprès, d’alguna manera, en aquesta imatge.

Isa Servera exposa a la Fundació Arranz-Bravo amb Fer Temps

Isabel Servera, artista rseleccionada en el Premi de Pintura Internacional 2015 , presenta Fer temps. la seva primera exposició individual en un centre d’art institucional. El projecte s’articula a partir d’una instal·lació site specific (CMYK, de 3 x 7 m) i una selecció d’obra recent. El treball de Servera se centra en el desplegament de tres conceptes: la repetició, el temps i el treball processual. La seva obra és conseqüència de llargues jornades de treball dedicades a la repetició, obsessiva i disciplinada, de gestualitats i trames plàstiques. L’error, el desgast dels materials i ús de les eines de treball -impremtes, fotocopiadores, colors-, són impuls i sostent d’una obra a través de la qual l’artista vol reivindicar una temporalitat divergent a la proposada per la societat tecnocràtica

Exposició oberta fins al 8 de desembre de 2019. A la Fundació Arranz-Bravo